Diploma opleiding

start nu je nieuwe carriëre!

Complete opleiding

De Dutch Gem Academy is de Nederlandse partner van de World Gem Foundation en onderdeel van Sole Leone Gem Academy.

Deze WGF heeft tot doel de kennis over edelstenen en de kunst om edelstenen te determineren (gemmologie)  te bevorderen door het verstrekken van een uitgebreide, dynamische en complete opleiding.

De  theorie wordt in online Engelse modules beschikbaar gemaakt. Nederlandse ondersteuning is altijd mogelijk. Aansluitend zijn er meerdere praktijk opleidingen met persoonlijke begeleiding en ondersteuning in het Nederlands of Engels.

Na elke theorie module is een certificaat te behalen met een online toets. Als alle theorie met goed resultaat is afgerond ontvang je een diploma van de World Gem Foundation. Na het afronden van de verschillende praktijk opleidingen zijn er ook weer losse certificaten te behalen en heb je de totale opleiding met goed resultaat afgerond dan ontvang je het Career Gemmologist Diploma.


Investeer in kennis, het is meer dan de moeite waard en nog leuk ook!

 

Dit ga je leren.

Theory online

complete theorie 

In overzichtelijke modules wordt alle theorie behandeld en met illustraties en prachtige foto's zeer toegankelijk gemaakt. 

treatment

behandelingen

Tegenwoordig worden veel edelstenen behandeld, soms gebeurt dit standaard maar je moet weten waar je mee te maken kan krijgen. Je leert naast theorie ook in praktijk hoe je ze kan herkenen

synthetic production

Syntheses herkennen

Synthetische edelstenen zijn vaak een uitdaging om te identificeren maar het wordt wel steeds belangrijker (waarde) om ze te ontdekken . Handvatten en praktijk maken je er klaar voor.

proof

welk bewijs is nodig?

Eén bewijs voor de soort steen is tegenwoordig niet genoeg, waarop moet je letten en hoe krijg je sluitend bewijs.

icoon van edelstenen

scala aan soorten stenen

Je krijgt veel edelstenen te zien om ze ook te bestuderen en ervaring op te doen in het identificeren.

career

diploma halen

Als je alle lessen hebt doorlopen dan kan je losse certificaten halen of bij goede afronding van het examen een diploma!

Handig om te weten

Theorie lessen mogen in eigen tempo afgerond worden. De praktijklessen worden volgens schema in de praktijkruimte van Sole Leone te Naarden. 

Alle apparatuur en edelstenen zijn aanwezig op locatie. Studenten mogen ook eigen apparatuur meenemen om hiermee te leren werken.

Eke 2 jaar update online modules, geen extra abonnementskosten, Nederlandse ondersteuning, of juist indien gewenst in Engels of Frans.

Theorie modules zijn te downloaden, overal online beschikbaar, ook in print als extra optie mogelijk (tegen kostprijs).

Via de WGF website kan je via Paypal betalen. Wil je liever via een bankoverschrijving en factuur, neem dan contact op.

Leone with loupe

Voor wie?

Deze complete opleiding is bedoeld voor diegene die de soort edelsteen zelf wil of moet kunnen bepalen. Deze praktijklessen zijn zeer geschikt voor edelsmeden, goudsmeden, juweliers of medewerkers bij juwelier, verantwoordelijke bij veilinghuis, groothandel of eigenaren van webshops.


Voor iedereen die kiest voor een internationale opleiding met persoonlijke benadering ambieert en die is gericht op praktische toepassing van de wetenschap.

Voor iedereen die kiest voor een jonge dynamische organisatie met professionele en zeer betrokken experts. 

Kosten voor opleidingen

Career

Gemmologist

€ 6400,-

Career Gemmologist
bestaat uit online 78 theorie lessen met 16 online toets momenten. Aansluitend zal er 228 uur praktijklessen gevolgd moeten worden om en 4 praktijktoetsen behaald moeten worden om het diploma te kunnen behalen. 

Tijdsindeling kan je zelf bepalen qua theorie. Praktijklessen worden in kleine groepjes gegeven en kan ook bij een van de partner academies plaatsvinden.

Met Nederlandse begeleiding .

Coloured Gemstone Professional

€ 4575,-
Coloured Gemstones Professional
bestaat uit 74 online theorie lessen  met 13 toets momenten. Aansluitend zal er 5 x 5 dagen praktijklessen (min. 120 uur) gevolgd worden en hier zijn toets momenten nog niet inbegrepen. 

Tijdsindeling kan je zelf bepalen qua theorie. Praktijklessen worden in kleine groepjes gegeven en kan ook bij een van de partner academies plaatsvinden.

Met Nederlands begeleiding. 

Diamond

Professional

€ 2225,-
Diamant Professioneel
Diamond Professional
Diploma bestaat uit 8 online theorie lessen met 3 toets momenten. Aansluitend zal er 8 dagen praktijklessen (min 48 uur) gevolgd worden en hier zijn toets momenten nog niet inbegrepen. Een praktijk toets zal dit onderdeel afsluiten. Na behalen van eindtoets en theorie toetsen zal een diploma de opleiding afronden. 

Tijdsindeling kan je zelf bepalen qua theorie. Praktijklessen worden in kleine groepjes gegeven en kan ook bij een van de partner academies plaatsvinden.

Met Nederlands begeleiding.

Neem vandaag nog contact op!

Heb je vragen over de verschillende soorten edelstenen?

Ben je op zoek naar informatie over cursussen, opleidingen of advies?

Vertrouwen is goed, maar meten is weten!