Veelgestelde vragen

Antwoorden op de veelgestelde vragen

Antwoorden op jouw vragen

Op deze pagina tref je de vragen aan, die regelmatig worden gesteld. Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan toch contact op. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een opleiding volgen via Sole Leone

Bij Sole Leone kan je een opleidingsprogramma op maat laten maken, praktijklessen in korte serie of per keer afnemen. Afhankelijk van de leerbehoefte of de wens om regelmatig ingekochte stenen te laten checken. Je kan het zo gek niet bedenken of Sole Leone maakt het mogelijk.

Hoe lang houd je toegang tot het online lesmateriaal?

Je houdt zolang de World Gem Foundation mag bestaan toegang tot de online modules die je hebt aangeschaft. Er zijn geen jaarlijkse kosten aan de modules verbonden. En het mooie is dat elke 2 jaar updates plaats vinden met nieuwste ontwikkelingen. Zo blijf je altijd up te date!

Wat is het verschil tussen een natuurlijke en een synthetische edelsteen?

Natuurlijke edelstenen worden in de natuur gevormd zonder tussenkomst van de mens, terwijl synthetische edelstenen door tussenkomst van de mens in fabrieksomgeving worden gemaakt met dezelfde chemische samenstelling en fysieke eigenschappen als natuurlijke stenen.

Hoe kan ik de echtheid van een diamant of edelsteen verifiëren?

De natuurlijke oorsprong van een diamant kan alleen beoordeeld worden door een gemmoloog of laboratorium die de juiste apparatuur heeft om natuurlijke van synthetische diamant te onderscheiden. Je kan hiervoor bij Sole Leone terecht.

Welke factoren bepalen de waarde van een edelsteen?

De waarde wordt bepaald door de 4 C's: Caraat (gewicht), Clarity (helderheid), Color (kleur), en Cut (slijpvorm). Ook de zeldzaamheid, vraag naar de soort edelsteen en herkomst spelen een rol.

Wat is het belang van laboratorium rapport voor edelstenen?

Een laboratorium rapport van een internationaal bekend laboratorium garandeert de authenticiteit en kwaliteit van de edelsteen, wat essentieel is voor waardebepaling en vertrouwen.

Hoe kan ik de kleur, helderheid, en slijpvorm van edelstenen beoordelen?

Dit vereist deskundige kennis. Kleur moet worden beoordeeld onder gestandaardiseerde lichtomstandigheden, helderheid door het observeren van insluitsels en imperfecties, en slijpvorm door de symmetrie en afwerking te evalueren.

Wat zijn de meest voorkomende behandelingen die op edelstenen worden toegepast?

Veelvoorkomende behandelingen zijn verhitting, bestraling, oliën, en diffusie. Deze kunnen de kleur en helderheid verbeteren, maar moeten altijd worden vermeld.
Als je twijfels hebt of de informatie van de verkopende partij niet volledig is vraag om meer info of zorg dat je de steen laat bekijken.

Hoe moet ik mijn edelstenen en sieraden onderhouden?

Vermijd blootstelling aan chemicaliën, extreme temperaturen en harde schokken. Schoonmaken met een zachte borstel en milde zeep kan voor de meeste edelsteen soorten worden aanbevolen. Met uitzondering van o.a. parels, opalen en turkois, waarbij een zachte doek aan te bevelen is.

staat jouw vraag niet in dit lijstje?

Neem dan contact op via het contact formulier en er wordt snel contact met je opgenomen om je verder te helpen.

Neem vandaag nog contact op!

Heb je vragen over de verschillende soorten edelstenen?

Ben je op zoek naar informatie over cursussen, opleidingen of advies?

Vertrouwen is goed, maar meten is weten!