Over Leone

Wie is de persoon achter Sole Leone?

Wie ben ik?

Leuk dat je meer over mij wilt weten en wat ik nu precies doe. Ik ben Leone Langeslag, eigenaar van Sole Leone en partner van de World Gem Foundation.

Dagelijks richt ik me op het overbrengen en bevorderen van de wetenschappelijke kennis over edelstenen en het determineren (soort bepalen) van edelstenen.

Mijn missie

Dit doe ik doormiddel van lezingen, workshops, praktijklessen, edelstenen testen en op maat persoonlijk advies en bied ik een uitgebreid programma van online leer modules tot diploma opleidingen met de World Gem Foundation.

De schoonheid van een edelsteen , als je een edelsteen van dichtbij bekijkt kan mij ontroeren en laten stralen. Deze beleving wil ik graag doorgeven aan mijn klanten. Mijn expertise in het determineren van edelstenen is  daarnaast hard nodig gezien een edelsteen er soms mooier uitziet dan hij in werkelijkheid is,. Door ontwikkelingen in de wereld van edelstenen kan de werkelijke schoonheid van een edelsteen soms verhuld worden, behandelingen maken de steen dan fraaier dan deze in eerste instantie was.  Ook de aanwezigheid van synthetische edelstenen kan het determineren soms complex maken maar hier moeten we extra alert voor zijn omdat dit vaak grote financiële impact kan hebben als je niet weet dat je geen natuurlijke edelsteen hebt maar een synthese. 

Mijn doel is om hiermee  correcte transparante informatie te bevorderen, het vertrouwen van de liefhebber van edelstenen en sieraden te waarborgen EN de beleving te vergroten. 

Mijn visie:

Mijn passie voor beleving wat er allemaal achter en in een edelsteen te zien is en schuilt gaat (,alle behandelingen en syntheses) , heeft mij doen inzien dat er een groot tekort is aan wetenschappelijke kennis over edelstenen, niet alleen binnen de vak branche maar ook bij liefhebbers en dragers van edelstenen.

Het overbrengen van mijn kennis en uitwisselen van ervaringen geven mij enorme voldoening en ik word er echt vrolijk van als ik iemand zelf kan laten ervaren waarom de ene rode steen een granaat is, een robijn of zelfs een pracht spinel. Het is echt de moeite waard (voor het beleving en de portemonnee) om edelstenen goed te bekijken. Met als doel eerlijke en betrouwbare informatie over de soort te bevorderen en te waarborgen Ik blijf me dan ook inzetten om eerlijke, correcte en transparante informatie en kennis over edelstenen te bevorderen.

Alleen door educatie op elk niveau in de keten (van producent tot de consument) kan de kennis over en het vertrouwen in correcte transparante kennis over edelstenen bevorderd worden. Dit kan ik natuurlijk niet alleen, maar ik draag op deze manier mijn steentje bij. Gelukkig zijn er wereldwijd  ook vele anderen die voor deze missie gaan.

Vandaar mijn motto: Vertrouwen is goed, maar meten is weten!


Wil je meer over mij horen of weten, luister dan naar de podcast en met name in de derde aflevering hoor je meer over mijzelf. Veel plezier en tot gauw!Proef de sfeer!

Een korte video om de sfeer te proeven of ideeën op te doen. Geïnteresseerd? Neem contact op.

World Gem Foundation logo

World Gem Foundation

Sole Leone, in samenwerking met de Dutch Gem Academy, is de Nederlandse partner van de World Gem Foundation. Deze organisatie richt zich op het verbeteren van kennis over gemmologie en het determineren van edelstenen door het aanbieden van uitgebreide, dynamische en praktische opleidingen in zowel theorie als praktijk, met persoonlijke begeleiding en ondersteuning in het Nederlands.


Ons aanbod varieert van algemene online theoriemodules tot complete diploma-opleidingen tot gemmoloog. Voor elke theoriemodule zijn losse certificaten te behalen en er zijn ook mogelijkheden voor praktijkdiploma’s. Bovendien bestaat de optie om deel te nemen aan cursussen bij een van onze wereldwijde partners.

Memberships en verder:

International Coloured Gemstones Association

De ICA is een vereniging die kleur edelstenen promoot, kennis vergroot en belangen behartigen voor alle betrokkenen. Ethiek en mensenrechten staan hoog in het vaandel.

Accredited Gemologist Association

in deze associatie zijn wereldwijd gediplomeerde gemmologen verenigd die staan voor correcte informatie en transparantie.

Project Africa  van World Gem Foundation

Een initiatief dat we ten zeerste ondersteunen om de lokale bevolking onderwijs en betere toekomst te bieden 

Mooie reacties van studenten

Sole Leone Gem Academy biedt alle mogelijkheden voor een waardevolle duik in de wereld van edelstenen. De persoonlijke benadering, afgestemd op wensen en behoeften van de klant, maakt het leren boeiend en grote verrijking. Kortom, een aanrader voor iedereen die een diploma wil halen op gebied van edelsteenkunde.

Yellow sapphire

Rolf

‘Leone heeft ons op een zeer duidelijke wijze door de wereld van de gemmologie geleid. We hadden al een stevige basis in de mineralogie, een praktische cursusdag gemmologie was een mooie aanvulling. Leone is een prettige docent die ook na de cursus open staat voor vragen en overleg.’
gemmology equipment
Klaas en Marloes

Nieuwsgierig? Neem vandaag nog contact op!

Vertrouwen is goed, maar meten is weten!